Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο Ηλίας Νικολόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο τού ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του ΔΗΚΚΙ- Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ) επιλέχθηκε για τη θέση τού υποψήφιου ευρωβουλευτή. 

Η επιλογή είναι αναμφίβολα τιμητική για τον πανεπιστημιακό που με συνέπεια συμμετείχε στους αγώνες κατά της μνημονιακής αποικιοκρατίας και των εγχώριων υποτακτικών της. Ταυτόχρονα αποτελεί εγγύηση για να ακουστεί η φωνή της Πατριωτικής Αριστεράς στην ευρύτερη, ελληνική και ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών.

Σήμερα, η υπαρξιακή αγωνία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα επιβάλλει μια σαφή και ισχυρή αποδοκιμασία των πολιτικών που δυναμιτίζουν την αλληλεγγύη των λαών και ενισχύουν δομές αποικιακού τύπου, με κύριο θύμα τον ευρωπαϊκό νότο. Επείγει η ολική επανεξέταση του χρέους, η αναγνώριση των γερμανικών οφειλών, η απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τους ιδιοτελείς συμβουλάτορες και «συνεργάτες».

Όμως, η ανασύνταξη της παραγωγικής μηχανής της χώρας είναι αδιανόητη χωρίς την Εθνική Ανεξαρτησία και χωρίς τη διασφάλιση της σταθερότητας στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου: Χωρίς αποφασιστική αντιμετώπιση των απειλών εναντίον του Ελληνισμού στο Αιγαίο, στη Θράκη, στη Κύπρο και οπουδήποτε αλλού.

Ο καθηγητής Ηλίας Νικολόπουλος, έχει ήδη «δώσει εξετάσεις» στα μεγάλα μέτωπα που δημιούργησε η πολιτική των Μνημονίων. Έχει καταδείξει την αντισυνταγματικότητα αποφάσεων στον οικονομικό, εκπαιδευτικό και υγειονομικό χώρο, ακόμη και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και έχει υπογραμμίσει την κορυφαία σημασία του άρθρου 120 του Συντάγματος – που διαδέχθηκε το ιστορικό άρθρο 114 : Που αφενός τιμωρεί το σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας από τα κρατικά όργανα και αφετέρου αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ελλήνων στην αντίσταση κατά της τυραννίας…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...