Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

«Οριοθέτηση, διαχείριση, προστασία αιγιαλού και παραλίας»

Η πρόσφατη προώθηση  Σχεδίου Νόμου υπό τον τίτλο  «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας»,   ήταν ένα ακόμη δείγμα  αντισυνταγματικής και αντιπεριβαλλοντικής προσέγγισης  των μεγάλων ζητημάτων  ποιότητας ζωής και τουριστικής φυσιογνωμίας της χώρας.
Η κυβέρνηση έδειξε  πλήρη άγνοια των διεθνών δεσμεύσεων της Ελλάδας όσον αφορά την προστασία των ακτών και της φύσης, ενώ επίσης επιβεβαίωσε την παντελή έλλειψη δημιουργικής φαντασίας όσον αφορά την  διαχείριση του ελληνικού τοπίου και του τουριστικού ρεύματος.
Η μεταγενέστερη  υπαναχώρησή της  με  την προσωρινή απόσυρση του Σχεδίου Νόμου, ήταν πρωτίστως αποτέλεσμα της κατακραυγής επιστημονικών και περιβαλλοντικών σωματείων, όπως επίσης  της ρητής  διαμαρτυρίας τουλάχιστον 120.000  χιλιάδων  ατόμων.
Οι υπεύθυνοι πολίτες με οικολογική ευαισθησία κατήγαγαν μια προσωρινή νίκη, όμως πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση. Η μνημονιακή δολιότητα σε συνδυασμό με την κυβερνητική διαθεσιμότητα στην εκποίηση των δημόσιων αγαθών του ελληνικού λαού, δεν έχουν όρια.
Ο αγώνας συνεχίζεται !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...