Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Ηλίας Νικολόπουλος στην εκπομπή των Χασαπόπουλου – Αναγνωστάκη

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Νικολόπουλος παραβρέθηκε στην εκπομπή των Χασαπόπουλου – Αναγνωστάκη της 4ης Μαΐου 2014 στο MEGA όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

Από το 2010 με το νόμο 3847 στην ουσία καταργήθηκε η Βουλή και από εκεί ενός κακού μύρια έπονται… Ποιος είναι ο νόμος; Άρθρο μόνο… Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην ελληνική πραγματικότητα το άρθρο μόνο και έλεγε ότι ο υπουργός Οικονομίας, ό,τι υπογράφει στο εξωτερικό, δεσμεύει τη χώρα και ότι η δέσμευση αυτή ανακοινώνεται στη Βουλή. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε με την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία τον πέρασε, κατήργησε το Σύνταγμα και το άρθρο 36. Έχουν ευθύνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι τον ψήφισαν. Από εκεί έγιναν ορισμένες φοβερές μεταβολές.

Η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου ήταν σκόπιμη από την αρχή, ώστε να περάσει το πυραμιδοειδές σύστημα απ΄ τους δανειστές, χωρίς να μπορέσει το Κοινοβούλιο να αντιδράσει. Είναι απλό. Η καταστροφή που έγινε στη χώρα με τη μείωση της ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος ήταν κάτι το πρωτοφανές.
Το κράτος έπρεπε να κρατήσει την λαϊκή κυριαρχία σύμφωνα με το άρθρο 1 και 2 του Συντάγματος. Δεν την κράτησε και ούτε αποδόθηκαν ευθύνες στις κυβερνήσεις που έκαναν αυτή τη διαδικασία. Βγήκαμε εκτός πολιτεύματος με τις παραβιάσεις που έγιναν απ΄ το 2000.

Είναι σαφές ότι αν εξακολουθήσει να παραβιάζεται το Σύνταγμα (από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα υποταγούμε στα μνημόνια και στην υποχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας. Θα τα δεχτούμε και θα συζητάμε για υπολεπτομέρειες, χωρίς να καταγγέλλονται οι ρήτρες που παγίδευσαν τη χώρα;


Α΄ Μέρος:
Β΄ Μέρος:
http://tinyurl.com/pxqw9qc


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...